Hozzávalók: |
Elkészítés: |
40 dkg gomba, 25 dkg kemény lukullusz paradicsom, 1 kis doboz (5 dkg) paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 dl olivaolaj, 1/2 citrom leve, ízlés szerint só, porcukor, törött fekete bors |
A meghámozott vöröshagymát kis kockákra vágjuk, és megsózva, 15 percre félretesszük. Közben a gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Egy evőkanál olajat felforrósítunk, rátesszük a gombát és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Közben a paradicsompürét egy másik evőkanálnyi olajon megpirítjuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, és egy percig tovább pirítjuk. Ezután a tűzről Iehúzzuk, belecsavarjuk a citrom levét, és ízlés szerint megsózzuk, megcukrozzuk. 1/2 dl vizet hozzáöntünk, jól összekeverjük, majd a még langymeleg gombát és a sózott hagymakockákat beleforgatjuk. Végül hozzáadjuk a kis kockákra vágott nyers paradicsomot is, és a megmaradt olajjal megöntözzük. Óvatosan összeforgatjuk. és ha kihűlt, befedve tesszük a hűtőszekrénybe Iegalább 3 órára. Tálalás előtt ismét óvatosan átkeverjük. Barna pirított kenyérrel a legízletesebb. Vacsorára, vendégeknek (is) tálalható. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |