recept: Paradicsomos gomba, Kifőzde
Paradicsomos gomba
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg gomba,
25 dkg kemény lukullusz paradicsom,
1 kis doboz (5 dkg) paradicsompüré,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
1/2 dl olivaolaj,
1/2 citrom leve,
ízlés szerint só, porcukor, törött fekete bors


A meghámozott vöröshagymát kis kockákra vágjuk, és megsózva, 15 percre félretes­szük.
Közben a gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Egy evőkanál ola­jat felforrósítunk, rátesszük a gombát és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk.
Közben a paradicsompürét egy másik evő­kanálnyi olajon megpirítjuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, és egy percig tovább pi­rítjuk.
Ezután a tűzről Iehúzzuk, belecsavar­juk a citrom levét, és ízlés szerint meg­sózzuk, megcukrozzuk. 1/2 dl vizet hozzáön­tünk, jól összekeverjük, majd a még langymeleg gombát és a sózott hagymakockákat beleforgat­juk.
Végül hozzáadjuk a kis kockákra vágott nyers paradicsomot is, és a megmaradt olajjal megöntözzük. Óvatosan összeforgat­juk. és ha kihűlt, befedve tesszük a hűtő­szekrénybe Iegalább 3 órára.
Tálalás előtt ismét óvatosan átkeverjük.
Barna pirított kenyérrel a legízletesebb.
Vacsorára, vendégeknek (is) tálalható.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Skála recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.05. Utoljára frissítve: 2008.11.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:56:49 - 0.77)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez